O nama

Frutela Grupa je kroz više od 20 godina uspješnog poslovanja stekla status jednog od lidera u distribuciji i prodaji premium alkoholnih i bezalkoholnih proizvoda na tržištu Bosne i Herzegovine. 

Kompanija je osnovana je 1997. godine od strane Nenada Maleševića. Grupu danas čine firme Frutela Group Beograd i Frutela Coffee & Bar, te ćerke firme Sweet Pack i Gastro Plus. U svom asortimanu broji preko šest hiljada artikala iz kategorija: vina, pjenušavih vina i šampanjaca, žestokih pića, piva, čaša i vinskog asesoara, galanterije,  konditorskih proizvoda itd. 

Poslovanje se vrši kroz tri kanala prodaje (maloprodaja, veleprodaja i HoReCa) i sopstveni lanac specijalizovanih radnji pod nazivom Wonderland, koje se nalaze u Banjoj Luci, Sarajevu i Beogradu. Kompanije posjeduje sopstveni vozni park, te vlastitim vozilima vrši kontinuiranu kapilarnu distribuciju na kompletnoj teritoriji BiH. 

Frutela Grupa je organizator Internacionalnog Vinskog & Gastro Festivala VINOSAUR, koji se već punih 13 godina održava u Banjoj Luci, te svake godine okupi preko 90 izlagača iz više od 15 država. 
 

Maloprodaja /
Wonderland

           

Pored maloprodajnih poslovnica koje se nalaze u Banjoj Luci i Prnjavoru, naš asortiman možete pronaći u maloprodajnom lancu specijalizovanih luksuznih poslovnica pod nazivom „Wonderland“ na lokacijama u Banjoj Luci, Sarajevu i Beogradu. Bogata ponuda domaćih, regionalnih i internacionalnih vinskih brendova i oko 500 različitih vinskih etiketa, premium i super premium žestoka pića svih kategorija, švajcarske, belgijske i mađarske čokolade, italijanska espresso kafa, tradicionalni visokokvalitetni čajevi i komplementarni proizvodi, vrhunska maslinova ulja i masline, veliki izbor najkvalitetnijeg njemačkog kristal-staklo dizajnerskog posuđa, čaša, dekantera i vinskog asesoara te još mnogo toga čini naš pažljivo odabran asortiman, sa kojim težimo zadovoljiti raznovrsne zahtjeve svih kupaca i istinskih hedonista. Pored bogatog asortimana, ono što Wonderland poslovnice čini jedinstvenim su usluge luksuznih dekorativnih poklon pakovanja za sve prilike. Uvijek vas očekuje naše stručno i ljubazno osoblje, spremno da vam prenese svoje znanje ili da preporuku u skladu sa vašim zeljama i potrebama.

Maloprodaja /<br />Wonderland

Veleprodaja
 

           

Naša četiri distributivna centra nalaze se u Banjoj Luci, Bijeljini, Prnjavoru i Sarajevu. Tokom više od 20 godina poslovanja izgradili smo bogat portfolio domaćih, regionalnih i internacionalnih brendova kako bismo udovoljili raznovrsnim i fluktuirajućim potrebama tržišta, nudeći brzo, kvalitetno i jedinstveno rješenje trgovinskim lancima širom teritorije Bosne i Hercegovina, kao i lokalnim trgovinama. Posjedujemo i vlastiti vozni park kojim se vrši transport i isporuka robe za naše partnere na kompletnom tržištu.

Veleprodaja<br />&nbsp;

HoReCa
 

           

Više od 500 aktivnih partnerstava sa restoranima, lounge barovima, klubovima i drugim ugostiteljskim objektima širom Bosne i Hercegovine potvrda su da našim klijentima nudimo pouzdan lanac snabdijevanja alkoholnim i bezalkoholnim pićima, te ostalim proizvodima iz našeg asrotimana, koji pravovremeno i u potpunosti ispunjava standarde svake dogovorene isporuke. Pored pravovremene i pouzdane isporuke, našim partnerima nudimo znanje i iskustvo u oblasti unapređenja poslovanja kroz adekvatan  brend menadžment. Brendiranje enterijera, dizajn i izrada tematskog promotivnog materijala, kao i organizacija nezaboravnih dnevnih i večernjih događaja/partija, samo su dio podrške koju našim partnerima pružamo sa ciljem unapređenja poslovanja i na obostrano zadovoljstvo.

HoReCa<br />&nbsp;